Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

….. Στο Λάμπρο Κανελλόπουλο

Υπογράφει ο Γιώργος Καραχάλιος
                                                               Δημοσιογράφος-Φιλόλογος






….Έφυγε μόλις προχθές, σε ηλικία 67 χρόνων.
….Τον είχα γνωρίσει πριν από εικοσιπέντε χρόνια, ως Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών ΑσφαλίσεωνKαι από τότε και μέχρι σήμερα συνδεθήκαμε ως φίλοι και συνεργαστήκαμε ως εθελοντές στη Unisef, της οποίας από το 2000 ήταν Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unisef.
….Ήταν ένας καταπληκτικός άνθρωπος, ένας εξαίρετος ανθρωπιστής κι ένας εκλεκτός φίλος.
                




Σ’όλο το διάβα της ζωής του και ειδικότερα σ’όλη τη διαδρομή του στο χώρο της πολιτικής, του συνδικαλισμού και πάνω απ’όλα στο χώρο του εθελοντισμού και της ανθρωπιστικής δράσης, ο Λάμπρος Κανελλόπουλος χαρακτηριζόταν από απαράμιλλο ήθος και εντιμότητα…
Ειλικρινής, φιλαλήθης, πράος και χαμηλών τόνων τίμησε σε μέγιστο βαθμό, (και για μία εικοσαετία), την εθελοντική και άμισθη θέση ως Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unisef: με τη διορατικότητα, την εντιμότητα, το ήθος και την αποτελεσματικότητα της δράσης.
Είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του, ως εθελοντής, στη Unisef και να ιδρύσουμε και να καθιερώσουμε και οι δυό, το Ραδιομαραθώνιο της Unisef.


(Στo πάνεl της Unisef μαζί με τον Πρόεδρό της Λάμπρο Κανελλόπουλο και την καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Αθηνών κ. Τζένη Κρεμαστινού).



…. Ένας Ραδιομαραθώνιος που προσέφερε, για δύο δεκαετίες, τα μέγιστα στην καταπολέμηση της φτώχειας στην Ελλάδα και στον κόσμο.
Ο Λάμπρος Κανελλόπουλος, απ’όποιο μετερίζι κι αν βρέθηκε, αγωνίστηκε με αυταπάρνηση και για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, διακρινόμενος ταυτόχρονα για τους εργασιακούς και κοινωνικούς αγώνες του, και κυρίως για την ανθρωπιστική του δράση, για την οποία άλλωστε τιμήθηκε το 2004 με το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο…
….Λάμπρο, σ’ευχαριστώ, που τόσα χρόνια με θεωρούσες φίλο σου… Καλό σου ταξίδι, εκλεκτέ φίλε…










Δεν υπάρχουν σχόλια: