Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, εδώ και τώρα!...

                                                                                            


                                                                                   
        
                                                                                         Υπογράφει
                                                                                          ο Γιώργος Καραχάλιος
      Δημοσιογράφος – Φιλόλογος






Στον απόηχο της πρόσφατης απεργίας των Δημοσίων Υπαλλήλων, με ...«αιχμή του δόρατος» την αξιολόγησή τους, «πολεμική σύρραξη» ξέσπασε μεταξύ Κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ και εκρηκτική συνάμα σκιαγραφείται η …«κόντρα» ανάμεσα στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, καθώς με δηλώσεις τους …ξιφολκούν ο ένας εναντίον της άλλης και αντίστροφα:
ΚΥΡΙΑΚΟΣ: «…Οι διαδικασίες θα προχωρήσουν οπωσδήποτε … Θα επιστρατεύσουμε μέχρι και εισαγγελείς για να γίνει η αξιολόγηση…»

ΡΕΝΑ: «…Δεν μπορούν να είναι τιμητές του Δημοσίου αυτοί που το ξεχαρβάλωσαν…»    
Και κοντά σ’ αυτούς και ο Γιώργος Κουμουτσάκος που ζήτησε να «ξεχωρίσει η ήρα των λαμογιών από το στάρι των αποδοτικών υπαλλήλων…».
Άλλοι, εξάλλου, ένθεν κακείθεν, βλέπουν… στο βάθος Πάκη - τουτέστιν Προκόπη Παυλόπουλο, καθώς αναφορικά με τον επανέλεγχο των συμβάσεων εκείνων που μετατρέπονται από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, οι περισσότερες περιπτώσεις φέρουν την… υπογραφή του, αφού έγιναν με το περίφημο Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου.
*   *   *   *
Ανεξάρτητα, ωστόσο, αν πρόκειται για «παραμύθι χωρίς δράκο» όπως διατείνεται η Ρένα Δούρου… ή για μια «πραγματική ιστορία» με όλες τις .. παθογένειες του παρελθόντος, ας μην ξεχνάμε τούτο:
Η επετηρίδα ήταν – πάλαι ποτέ – «η αποθέωση της μετριότητας στο όνομα του δικαίου».
Μιας διαδικασίας που έβαλε την «ταφόπλακα» και ισοπέδωσε κάθε έννοια δικαίου, ξεχαρβαλώνοντας τις δομές και τη λειτουργία του Δημοσίου.


Κι’ από την άλλη, τα κόμματα και οι συνδικαλιστές «έδρασαν» όλα αυτά τα χρόνια, προς αυτή την κατεύθυνση και πάντα στο πλαίσιο του «πελατειακού κράτους».  
Σε κάθε περίπτωση , ένα είναι το γεγονός:
Η εύλογη και έκδηλη απαίτηση της κοινωνίας και των πολιτών: «να πάνε στο σπίτι τους» - εδώ και τώρα – οι αργόμισθοι, οι αργόσχολοι, οι κατεργαραίοι, οι απατεώνες, οι επίορκοι, οι κοπανατζήδες, τα λαμόγια και οι παράτυπα και παράνομα μονιμοποιηθέντες… Και όχι μόνον:
Θα πρέπει άμεσα να ασκηθούν ποινικές διώξεις και να πάρουν το δρόμο προς τη Δικαιοσύνη και ενδεχομένως προ …τον Κορυδαλλό και όλοι εκείνοι , όλοι αυτοί που πολλά χρόνια παραβίασαν τους νόμους, ανέχθηκαν αυτούς τους υπαλλήλους, τους προστάτευσαν, τους στήριξαν και τους κάλυπταν!...
Έλεος!... Ας φύγει, επιτέλους, η σκόνη …η μούχλα και η …αράχνη!.. Καιρός είναι.





Δεν υπάρχουν σχόλια: